Klíma ajánló

A klíma kiválasztása összetett feladat! Akár hűtésre, akár fűtésre használjuk, mindig figyelembe kell venni a használati hely adottságait, hogy ne legyen csalódás, feleslegesen kidobott pénz, vagy egy rossz hatékonyságú rendszer a vége, kérje szakemebereink tanácsát!

Az épület jellege

A megfelelő klíma kiválasztásának alapfeltétele, hogy tudjuk milyen  épületbe tervezzük! A panel lakások, a régi és új építésű családi házak, társasházak más-más tulajdonságokkal bírnak. 

Klíma típusok

A különböző gyártók egészen széles skálán kínálják termékeiket, hatalmas különbségek vannak árban, minőségben, energiafogyasztásban, garanciális feltételekben, alkatrész ellátásban, zajosságban is. 

Mobirise

Paraméterek

A klíma kiválasztását befolyásolja a szigetelés megléte, a helyiségek alapterülete, belmagassága, és a helyiség funkciója. A hálószoba, vagy egy nappali egészen más jellegű tulajdonságokkal bír, mint egy konyha, vagy egy iroda.

A választás

A klíma kiválasztásának összetett folyamatát elvégezzük Ön helyett! Hívjon minket, írjon nekünk, és a megadott paraméterek alapján, az igényeinek leginkább megelelő  berendezést ajánljuk. Nem fog csalódni! 

Mobirise

Hűtés - fűtés klímával

A klíma manapság már nem egy elérhetetlen eszköz, fenntartása a korszerű technológiáknak köszönhetően jóval olcsóbb mint régen. 

Hűtésre és fűtésre is?

Igen! A jól kiválasztott berendezés egész évben használható, a hűtés mellett kiválóan alkalmas egy már kiépített fűtési rendszer kiegészítésére, temperálásra, de önmagában is gazdaságosabb lehet mint egy elavult fűtési rendszer! Megtévesztő a névleges teljesítmény, mivel egy 3,5 kW-os klíma nem fogyaszt 3,5 kW-ot óránként. A felvett teljesítmény (W) valójában mindig jóval kevesebb a névleges fűtő-hűtő teljesítménynél.  Egy átlagos lakossági klímaberendezés kevesebbet fogyaszt mint egy porszívó, vagy egy hajszárító.

Mobirise

Hogyan lehet gazdaságos?

A megfelelő klíma kiválasztása összetett elveken alapul, figyelmbe kell venni az épület jellegét, szigetelési paramétereket, méreteket, belmagasságot, a használat jellegét. A korszerű klíma berendezések hőszivattyús elven működnek, melynek lényege, hogy egy adott közegből egy másikba szállítják a hőenergiát. A klímaberendezés egy levegő-levegő hőszivattyú, ami hűtési üzemmódban a benti levegőt a hőcserélő segítségével lehűti, fűtési üzemmódban pedig felfűti. Az ezen áthaladó levegő hőmérséklete megváltozik és ennek a kellemes hatását érezhetjük a szobában. A klímában speciális hűtőközeg van, ez egy olyan speciális vegyület, ami átalakul cseppfolyósból gáz halmazállapotba és fordítva. A klímával való fűtésnél az elektromos áram csupán a rendszer működését biztosítja, nem pedig közvetlenül a hő előállításáért felelős, így lehetséges az, hogy egy jó minőségű légkondicionáló készülékkel akár 10-15%-al olcsóbb lehet a fűtés mint egy hagyományos gézfűtéssel, és négyszer-ötször hatékonyabban fűthetünk mint egy villanyradiátorral.

Mobirise

Karbantartás - beüzemelés - szerelés

Akár tőlünk vásárolta a klímát, akár máshol, vállaljuk annak beszerlését, állandó karbantartását, vagy meghibásodás esetén a javítását is. Természetesen a nálunk vásárolt klímák beüzemelése és karbantartása kedvezőbb árakkal vehető igénybe!

Karbantartás 

A klíma megfelelő, gazdaságos működésének fenntartásához, az élettartam megőrzéséhez és az egészséges használat megőrzéséhez elengedhetetlen a klíma rendszeres karbantartása, amely a következőket foglalja magába:
- A beltéri egység és a szűrők  tisztítása
- A kültéri egység  tisztítása  
- Üzempróba hűtés és fűtés üzemben
- Lemerült elemek cseréje a távirányítóban
- Ha szükséges: nyomásmérés, szivárgáskeresés.
- Szigetelések, rögzítések ellenőrzése, javítása.
- Kozdenzvíz elvezetés ellenőrzése, tisztítása
- Rovarok elleni szűrő cseréje 
- Tanácsadás

Mobirise

Beszerelés, hibajavítás

A klímaszerelést akár beszerelésről, akár javításról van szó, egy helyszíni felmérés és megtekintés előzi meg. Az ár, a csövezési és vezetékezési nyomvonalak, illetve a klíma kültéri és beltéri egységének elhelyezése az előzetes helyszíni felméréskor kerülnek megállapításra. A helyiségek- a tető, az elektromos hálózat állapota- jellege- mind befolyásoló tényező lehet, így az esetleges nem várt kültségek elkerülése végett az Ön érdekeit szolgálja a helyszíni felmérés. A felmérést követően szakszerű tervezési folyamat által kerül Ön elé az ajánlat, amely a lehető legkedvezőbb költségekkel kerül kiszámításra a beüzemelést és a fenntartást is figyelmbe véve.

Forgalmazott márkák
Midea
LG
Cascade
Gree
Toshiba

Kapcsolat
 
Email: info@trxitklima.hu 
Telefon: +36 70 636 4535

Created with ‌

HTML Website Generator